De historie van Rijsdijk Vis

De zaak bestaat al sinds 1960. Mijn vader – Herman Rijsdijk Sr. – begon de zaak achter ons woonhuis onder de naam Rijsdijks Vishandel.

Het bedrijf was gevestigd in Sprang-Capelle in een bedrijfshal. In deze hal werd de vis gefileerd en bewerkt voor de ambulante handel. Met een grote wagen en aanhanger reed hij naar de diverse staanplaatsen.

In 1983 behaalde ik mijn middenstandsdiploma aan de Rooi Pannen te Tilburg en ging direct met mijn vader samenwerken. Van hem leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Het fileren van kabeljauw, het schoonmaken van schol en niet te vergeten het creëren van perfect schoongemaakte haring.

Mijn vader is mijn leermeester geweest tot hij in 1998 het stokje definitief doorgaf.

In 1985 opende ik vol trots op mijn 21e een viswinkel in Waalwijk. Ook onder de naam Rijsdijks Vishandel. Naast de winkel ging ik ook verder met de ambulante handel.

Na 5 jaar (in 1990) moest ik toch een keuze maken en de ambulante handel had mijn voorkeur.

In 1994 maakte mijn bedrijf nog een verandering mee, namelijk het wijzigen van de bedrijfsnaam in Rijsdijk Vis.

In 1998 kocht ik een ruime bedrijfshal in Sprang-Capelle, wat toch de thuisbasis is. Van hieruit kon ik weer verder uitbreiden met de dingen die ik voor ogen had, namelijk het bewerken en verwerken van diverse visproducten.